Sorry, registration has ended.

μουσικοεικαστική καντάτα


  • Date:19/8/2024 08:00 PM
  • Location Αρχαιολογικός Χώρος Πολιόχνη, Greece (Map)

Description

Σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λέσβου και το Μεσογειακό Ινστιτούτο για τη Φύση και τον Άνθρωπο/Medina

Αφήγηση: Γιάννης Αγγελάκας

Πιάνο: Στέφανος Θωμόπουλος

Σύνθεση :Ισμήνη Μπεκ

Γλυπτά: Ναταλία Μαντά

Μουσικό Πριόνι: Νίκος Γιούσεφ


Το Kournos Music Festival προχωράει για δεύτερη χρονιά στην ανάθεση νέου έργου, εμπνευσμένου από τη Λήμνο, τον πολιτισμό και τη φύση της, θέλοντας να δημιουργήσει με αυτόν τον τρόπο μια ξεχωριστή «βιβλιοθήκη» μουσικής εργογραφίας για το νησί.

Η συνθέτιδα Ισμήνη Μπεκ και η γλύπτρια Ναταλία Μαντά, σε συνεργασία με το Μεσογειακό Ινστιτούτο για τη Φύση και τον Άνθρωπο (MedINA) , πέρασαν χρόνο στο νησί τον χειμώνα και την άνοιξη, μελετώντας την τυτώ, από την οικογένεια της κουκουβάγιας, για τη δημιουργία του έργου Tyto alba, μία μουσικοεικαστική καντάτα για αφηγητή , πιάνο και ηλεκτρικό πριόνι. Ο πληθυσμός  τυτώ της Λήμνου θεωρείται απο τους σημαντικότερους του Αιγαίου, συμβάλλοντας σημαντικά στην ενίσχυση της βιοποικιλότητας και την προστασία της γεωργίας. 

Το βράδυ της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου στον μοναδικό αρχαιολογικό χώρο της Πολιόχνης, έναν από τους σημαντικότερους αρχαίους οικισμούς του Αιγαίου, ο Γιάννης Αγγελάκας σε ρόλο αφηγητή, συμπράτει με τον διενούς φήμης πιανίστα Στέφανο Θωμόπουλο και τον γνωστό μουσικό Νίκο Γιούσεφ για την πρώτη παρουσίαση του έργου Tyto alba κάτω από το φως του φεγγαριού. 

To Tyto Alba της Ισμήνης Μπεκ συνομιλεί με τον κύκλο Μεσόγειος Έρημος του Γιώργου Κουμεντάκη,  ενώ τα γλυπτά της Ναταλίας Μαντά  συνδιαμορφώνου τον χώρο ως αναπόσπαστο κομμάτι τη μουσικής δραματουργίας.  

Το έργο Tyto alba θα εκδοθει και φέτος απο το φεστιβάλ με τα έσοδα από τις πωλήσεις να διατίθενται στην παιδική χορωδία του Δήμου Λήμνου.